Illustratie das

In mijn dromen bestaat er een wereld in de toekomst. Een wereld waar economie gebaseerd is op kleine bedrijven die als een web in elkaar verweven zijn. Een wereld waarin vele kleintjes machtiger zijn dan enkele grote.

Daarom werk ik met zoveel mogelijk lokale producten, leveranciers, diensten en mensen. Dit gaat van sla op het veld hiernaast tot industriële dampkappen van De Kobra (Opwijk). Ook al lijkt dit soms niet de beste keuze, het is naar mijn overtuiging de meest duurzame.

Ik leef ook in een wereld waar jonge mensen kansen krijgen. Ik ben de laatste om te zeggen dat ik perfect ben, want ik heb ook al veel kansen gekregen in mijn leven. Daarom werk ik in Het Bos met veel Extra's, studenten maar ook mensen die naast hun job wat extra willen verdienen. Voor velen van hen is het ook de eerste maal dat ze contact hebben met de arbeidsmarkt, wat ook betekend dat dit niet altijd even soepel verloopt. Toch meen ik te kunnen zeggen dat na 15 jaar en enkele honderden verschillende individuen ik ieder van hen in de ogen kan kijken. Er zijn er die ik waarschijnlijk wel wat meer kansen had kunnen geven, en er zijn er die mij misschien beter wat meer kansen hadden moeten geven. Maar ja, gelukkig leven we niet in de ideale wereld, anders zou het maar een saaie bedoening zijn.

In dit alles blijft mijn grootste doelstelling jonge mensen proberen te laten voelen dat werk vooral veel voldoening kan schenken, en dat die voldoening en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen volgens je mogelijkheden, één van de peilers is waar je karakter en eigenwaarde op steunt.

En last but not least, het allerbelangrijkste: De klanten.

Door dit alles hoop ik dat Het Bos een plaats is (en nu ga ik als een cliché reclamespot beginnen klinken, ik weet het) waar mensen in een rustige door natuur omgeven plaats kunnen genieten van gezelschap, vrienden, familie, collega's,… om samen lekker met zorg bereide gerechten te eten, en een desertie of geen, misschien een soepje, of alleen iets drinken misschien. Kan dat ook meneer? Zeker mevrouw. Terwijl kinderen binnen en buiten lekker zichzelf mogen zijn en spelen, maar zo van dat echt spelen, vriendjes maken, lachen, wenen, rennen, zot en onnozel doen.

Misschien is dat wel de korte samenvatting. In Het Bos ben ik operationeel en op gebied van kwaliteit bewust en professioneel. Op persoonlijk vlak kan ik af en toe wel is zot en onnozel doen.

Taverne en ijssalon - Het Bos

Genieten in een rustige en unieke omgeving te Merchtem

Terug naar boven